Johan Södercrantz

Johan Södercrantz – Norrskenskalendern 2019

Mitt sommaren och juli månadsbild är det Johan Södercrantz som står för. Även om vi inte kan se norrskenet under sommaren tycker vi att denna bild ändå förmedlar lite sommarkänsla med norrsken.

Har du inte köpt Norrskenskalender 2019 än finns den att beställa här!

 

Johan Södercrantz

Johan SödercrantzJag heter Johan Södercrantz, bor i Uppsala och jobbar till vardags som systemutvecklare på ArtDatabanken som är del av Sveriges lantbruksuniversitet. Där har jag bland annat varit med och grundat Artportalen.se. Fritiden spenderar jag helst ute i naturen med kikare och kamera. Jag är en hängiven fågelskådare sedan barnsben och söker mig gärna ut i yttersta kustbandet så ofta jag kan. Genom fågelskådandet har jag upplevt många fantastiska stunder på natursköna platser, dimmiga morgnar, stjärnklara nätter och olika magiska ljus- och naturfenomen som lockade mig till att börja fotografera.

Våren 2015 köpte jag min första systemkamera och den finns numera nästan alltid med i ryggsäcken.

Mitt intresse för norrsken tog fart den legendariska natten i mars 2015 då norrskenet exploderade över i stort sett hela Sverige. Då tog jag min första bilder med den alldeles nya kameran som jag knappt hunnit lära mig ännu. Det var en beroendeframkallande upplevelse och sedan den natten har jag följt gruppen Norrsken här på Facebook och det har åtskilliga gånger gett mig förvarningar om när norrsken varit på gång.

Johan Södercrantz

Om bilden

I september 2016 åkte jag med ett gäng fågelskådande vänner till ön Rödkallen i Luleå skärgård och vistades där i tio härliga dagar. Där fick jag uppleva flera nätter med starka norrsken. Bilden är tagen den 25:e september, den natt då norrskenet var som allra vackrast och speglade sig över det blanka havet. Kika gärna in på min Facebook eller Instagram för att se fler bilder.

Sociala medier:

Vill du ser mer av Johan och hans bilder hittar du det här:

Facebook: https://www.facebook.com/SodercrantzPhotography/
Instagram: https://www.instagram.com/sodercrantzphotography/

Om Norrskenskalendern 2019

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige tillsammans med alla er nästan 60000 följare är något helt fantastiskt och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2019 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2019, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *