Ruben Bil

Ruben Bil – Norrskenskalendern 2023

Möt Ruben Bil, en 32-årig norrskensentusiast från Utrecht i Nederländerna. Trots det långa avståndet, reser han regelbundet till norra Skandinavien för att fånga det magiska norrskenet. Genom att sova i sin Fiat 500 eller i tält, ser han till att kunna vara på rätt plats och tid, för att få se sitt Aurora borealis. Rubens passion för norrskenet har fört honom till gemenskapen hos Norrsken Sverige, där han delar sina upplevelser med oss anda.

 

Rubin Bil

Ruben Bil

Ruben Bil med sin trogna Fiat som får visa vad den går för.

Mitt namn är Ruben Bil, 32 år gammal, och jag bor i Utrecht, Nederländerna. Jag har varit en stor fan av Skandinavien sedan jag först åkte till Danmark och Norge med mina föräldrar på semester. Mitt huvudsakliga intresse då var fiske, men sedan några år tillbaka efter att ha sett mitt första norrsken i Tromsø är jag helt fast.

Sedan upplevelsen i Tromsø har jag gjort flera resor till norra Skandinavien för att titta på och fotografera norrskenet. För att vara flexibel som möjlig och kunna ta mig till klar himmel, kör jag alltid norrut i min egen bil. Det är en ganska lång resa från Nederländerna. Av samma anledning sover jag i min Fiat 500 eller i ett tält när jag är här. Det tog lite tid att vänja sig vid minusgraderna och att ha rätt utrustning som tål vinterkylan.

De flesta människor förstår inte varför någon i vid sina sinnen fulla bruk, skulle vilja sova i en liten bil med fönstren öppna vid en temperatur på -21 grader, bara för att få se ännu ett norrsken. Lyckligtvis jag ha hittat likasinnade personer hos Norrsken Sverige. Jag följer Norrsken Sveriges uppdateringar dagligen (även när jag är i Nederländerna) och älskar bilderna som alla lägger upp. Det är en fantastisk community med ett vackert gemensamt intresse.


Om bilden

Min bild som är med i kalendern, är en av många bilder som jag tog i början av september av starkt norrsken i bergen runt Stora Sjöfallets nationalpark. Norrskenet dök upp runt midnatt och varade i några timmar. Kraftiga dansande bågar varvades med intensivt efterglöd. Vid ett av de tillfällen när himlen började glöda och röra sig igen tog jag den här bilden rakt upp. Kombinationen av den ljusa gröna energin och den djupblå skymningshimlen ger en ganska intressant effekt.

 

Ruben Bil

Ruben Bils bild i norrskenskalendern är tagen i närheten av Stora Sjöfallets nationalpark i början av september förra året.

Sociala medier

Ruben Bil

Norrsken taget av Ruben Bil i Kvikkjokk i september förra året.

Är du intresserad av att se mer av Ruben och hans bilder hittar du honom på följande platser:

Facebook: Ruben Bil

Vi på Norrsken tackar Ruben för årets bidrag till kalendern och berättelse och ser fram emot kommande norrskensbilder och upplevelser!

 

Om kalendern

Alla exemplar av årets kalender har tagit slut och vi tackar så mycket för ert stöd! Vi ser fram emot 2024 år kalender redan nu.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *