Isac Svanberg

Isac Svanberg – Norrskenskalendern 2019

I Juni är det Isac Svanberg stämningsfulla bild från Lajksjön som fyller kalendern. En bild som vi tycker utstrålar sommar och vackert norrsken.

Har du inte köpt Norrskenskalender 2019 än finns den att beställa här!

 

Isac SvanbergIsac Svanberg

Hej! Jag heter Isac Svanberg och kommer från Dorotea i Västerbottens läns inland. Jag är 16 år och har fotat norrsken i 2,5 år. På dagarna går jag andra året på teknikprogrammet och på fritiden fotar jag så ofta jag kan.

Norrsken med Gopro

Mitt intresse för foto överlag började med att jag köpte en GoPro för att filma när jag fiskade och åkte skidor. Sedan så såg jag på videos på Youtube där dom visade hur man kunde fota norrsken med en GoPro. Jag tyckte att det såg så häftigt ut så jag ville testade själv. Jag satte upp gopron på garagetaket och lät den filma en timelapse under hela natten. Jag visste inte om det skulle vara norrsken den natten men det blev det. Resultatet blev väldigt bra tyckte jag.

Norrsken Sverige

Senare under våren 2016 hittade jag hit till Norrsken Sverige och då fick jag lite mer inblick i vad norrsken var och när man kunde se det. Jag hade ingen aning om att det var norrsken så pass ofta som det var. Tidigare hade jag bara sätt det några gånger och nu kunde jag se norrsken nästan varenda vecka.

Isac Svanberg
Om bilden

Bilden togs den 25 Augusti i år. Jag hade kollat norrskensapparna och såg att alla värden var väldigt bra. Så jag var säker på att det skulle vara norrsken så fort det blev mörkt. Så jag och min kusin åkte till Lajksjön 1 mil från där jag bor och mycket riktigt visades sig norrskenet när det hade blivit mörkt. Klockan var 23 när bilden togs och man kunde fortfarande se lite färger från solnedgången.

Sociala medier:

Vill du ser mer av Isac och hans bilder hittar du det här:

Instagram: instagram.com/isacssvanberg
Facebook: facebook.com/isacsvanbergphotography

Om Norrskenskalendern 2019

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige tillsammans med alla er nästan 60000 följare är något helt fantastiskt och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2019 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2019, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *