Sofia Ekeroot

Sofia Ekeroot – Norrskenskalendern 2019

I oktober är det Sofia Ekeroot vars bild pryder kalendern. En bild som är väldigt speciell för Sofia och som kräver sin beskärda del av ansträngning.

Har du inte köpt Norrskenskalender 2019 än finns den att beställa här!

Sofia Ekeroot

Jag heter Sofia Ekeroot, är 30 år och bor för tillfället i Klövsjö. Jag har rest runt om i världen och jobbat med allt möjligt men jobbar just nu för Skistar Vemdalen i reception och skiduthyrning. Jag fick upp ögonen för norrsken under tiden jag pluggade Naturfotolinjen på Åland för fyra år sedan och har sedan dess haft ett växande intresse för det.

Jag använder Norrsken Sverige som ett hjälpmedel till att veta hur aktiviteten ser ut. Både att få veta hur prognosen ser ut men även för att kunna följa live hur aktiviteten ser ut på andra ställen i Sverige.

Sofia Ekeroot

Om bilden

Bilden jag har bidragit med till kalendern är väldigt speciell för mig. Lite mer än ett halvår innan jag tog bilden gick min pappa bort i cancer. Vi hade under flera år en tradition att åka till fjälls tillsammans och vår nästa tur skulle bli till Sylarna men den hann aldrig bli av. Jag fick då idén att göra en solo-vandring till Sylarna till minne av honom och eftersom jag älskar norrsken i fjällmiljö var tanken att kombinera denna tur med norrskensfoto.

Jag väntade in tills det blev bra prognoser båda gällande väder och norrsken. Sen var det bara att köra de 17 milen jag hade till Storulvåns fjällstation som jag utgick från.

Därefter vandrade jag 16 km till Sylarnas fjällstation och satt upp mitt tält för de två nätter jag planerat att vara där.

Det var först under den andra kvällen som både vädret och norrskenet var på min sida och jag satt där helt ensam i fantastisk fjällmiljö och njöt av en riktigt vacker show som jag aldrig kommer att glömma.

Sociala medier:

Vill du se mer av Sofia och hennes bilder hittar du dem bland annat på dessa platser:

Facebook: Sofia Ekeroot Photography

Instagram: sofiaekeroot

Webb: http://www.sofiaekeroot.com

 

OM NORRSKENSKALENDERN 2019

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige tillsammans med alla er nästan 60000 följare är något helt fantastiskt och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2019 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2019, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *