Sara Alamäki

Sara Alamäki – Norrskenskalendern 2020

Vi börjar närma oss slutet på norrskenskalendern och vår nästa fotograf i ut är Sara Alamäki vars bild pryder november månad.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2020, så finns den att beställa här!

Sara Alamäki

Jag heter Sara Alamäki, är 30 år och uppväxt i Haparanda. Jag har även bott i Småland och Västerbotten, men är nu bosatt i Luleå sedan drygt 2 år tillbaka.

Jag arbetar på Printler som är en webbshop där fotografer och kreatörer kan lägga upp sina bilder till försäljning som posters eller tavlor.

Jag har alltid tyckt att norrsken är vackert och mäktigt men det var inte förrän jag, för några år sedan, kom i kontakt med Norrsken Sverige på Facebook som intresset att fånga det på bild väcktes.

För att hålla koll på när det väntas norrsken använder jag mig av Norrsken Sverige eller appen Space weather.

 

Sara Alamäki

Om bilden

Det är inte alltid mina norrskensturer är planerade i förväg men när denna bild togs, 28 mars-19, hade jag och en kompis bestämt tidigare under dagen att vi skulle åka ut och fotografera tillsammans.

Det bådade inte gott när vi såg att det var mulet i stan men vi tog en chansning på att vår tilltänkta plats, isvägen några mil utanför Luleå, skulle vara molnfri, vilket den också var!

När vi ställt upp våra kameror på stativen och filat till inställningarna dröjde det inte många minuter innan norrskenet visade sig på halva himlen. Det var helt magiskt att stå ute på isen när norrskenet dansade på himlen bland alla miljarder stjärnor.

Det är det mäktigaste norrsken jag någonsin upplevt!

 

Sociala medier

Är du intresserad av att se mer av Sara och hennes bilder hittar du henne på instagram:

Instagram: alamakisara

Vi på norrsken tackar för Sara bidrag till kalendern och ser fram emot kommande norrskensbilder och upplevelser!

 

Om Norrskenskalendern 2020

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige, tillsammans med alla er 62000 följare är något helt fantastiskt. Och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Och därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2020 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2020, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *