Gunnar Nordlund – Norrskenskalendern 2019

Som nummer tre ut i vår serie om norrskensfotografer är Gunnar Nordlund vars bild får pryda februarisidan i kalendern.

Har du inte köpt Norrskenskalender 2019 än finns den att beställa här!

Gunnar Nordlund

Gunnar Nordlund

58-årig elektronik ingenjör som fotograferat om nätterna sedan 2012. Tanken var att fotografera i månskenet men jag insåg snabbt att det vackra fanns i beckmörkret. Att ta fram något som ögat med sina begränsningar inte kunde se var en utmaning.

Norrsken, ja förstagången fattade jag inte att det var norrsken som kommit med på bild. Det var ett svagt norrsken som inte kunde ses med ögat. 2013 började iaf. norrskensjakten på allvar och 2014 och 15 var bra år. 2015 startade jag facebooksidan ”Sillhällan å sånt” och instaflödet ”herr_ordlund” där jag lägger ut mina bilder.

Varje år har jag försökt att förfina tekniken. I år med  lagom långa exponeringar och lite lägre ISO än tidigare.

Om bilden

Bilden som kommit med i kalendern 2019 togs utanför Bjuröklubb, Jag hade hela vintern hållit ett spår upptrampat ner till havet, och mot slutet av säsongen gav detta bra utdelning med bland annat ”kalenderbilden”.

Om Norrsken

Norrsken Sverige har verkligen berikat mitt fotograferande både genom sina trivsamma kommentarer, alla fina bilder som samlats där av andra intresserade och viktigast för mig de headsup som faktiskt gett mig mina bästa norrskensbilder.

Sociala medier

Instagram: herrr_ordlund
Facebook: www.facebook.com/sillhallan/

 

Om Norrskenskalendern 2019

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige tillsammans med alla er nästan 60000 följare är något helt fantastiskt och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2019 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2019, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *