Anders Nilsson

Anders Nilsson – Norrskenskalendern 2019

April månad i kalendern pryds av Anders Nilssons vackra bild från Tännforsen. En plats som han fotat vid tidigare men den kväll var speciell.

Har du inte köpt Norrskenskalender 2019 än finns den att beställa här!

 

Anders Nilsson Anders Nilsson

Jag heter Anders Nilsson och är född och uppvuxen i Östersund, där jag också bor. Jag jobbar som kyrkomusiker i Oviken.

Jag har haft ett intresse av att fota norrsken sedan 2014 efter att jag fick kontakt med Göran Strand och har sett hans fantastiska bilder. Jag har varit i Abisko fyra gånger och fotat norrsken. De tre senaste resorna har varit otroligt lyckade. Nu i höstas var jag en vecka på Island och där fotade jag norrsken två kvällar.

För mig har norrskensjagandet blivit ett stressmoment och jag har ofta mått dåligt de gånger jag inte har legat steget före utan tvingats skjuta från höften.

Jag gillar även att fota vacker natur och människor och djur men jag har för dåligt tålamod för att få bra djurbilder ute i det fria. Jag funderar på att satsa professionellt på fotandet framöver.

Anders Nilsson

Om bilden

Bilden på norrsken över Tännforsen är tagen förra säsongen den 28 september precis vid 00.52.  Jag har tagit liknande bilder tidigare, men denna kväll var det extra bra norrsken och jag ville så gärna fånga en bra bild på norrsken över Tännforsen.

Jag hade under kvällen jobbat och haft övning med en kyrkokör och då det visade sig att kunna bli bra norrsken denna kväll och körde från Oviken där jag jobbar. Det blev flera skott efter vägen men till slut kom jag fram till Tännforsen. Klockan var över 23 vill jag minnas.

Jag parkerade och gick ned till fallet och tog flera rutor. Gick sedan ned så jag kom nedanför fallet och där gick jag ut på de hala klipporna och gick så jag kom lite närmare fallet. Detta är ju livsfarligt, för jag kunde ju halka och slå mig så jag svimmar. För att det eventuella fallet inte skulle bli så hårt så kröp jag på klipporna på alla fyra.

När jag hittat min plats så riggade jag upp kameran på stativet och plötsligt så brakar det loss ett rejält norrsken, precis det ni ser på bilden!

 

Sociala medier:

Instagram: https://www.instagram.com/fotoandersnilsson

 

Om Norrskenskalendern 2019

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige tillsammans med alla er nästan 60000 följare är något helt fantastiskt och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2019 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2019, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *