Magnus Emlén

Magnus Emlén – Norrskenskalendern 2019

Så har vi slutligen kommit fram sista bilden och fotografen i Norrskenskalendern och är ingen mindre än Magnus Emlén. En smågalen!? norrskensfotograf och barnboksförfattare från Gällivare som får oss att längta efter vintern och snötäckta vidder.

Har du inte köpt Norrskenskalender 2019 än finns den att beställa här!

Magnus Emlén

Jag finner norrsken väldigt fascinerande. Faktiskt till den grad att min fru tycker jag är lite smågalen. Jag uppskattar dess oändliga variation och vackra färger samt att det inte alltid finns där på himlen. Norrskensjägare blev jag 2011 då jag flyttade tillbaka till Gällivare och utvecklade mitt intresse för fotografering och norrsken. Det är alltid lika spännande och fascinerande när norrskenet dansar bland stjärnorna och när man lyckas fånga den gröna showen med kameran känns det ju extra kul!

Ända sen jag och min fru fick våra 2 barn har jag jobbat med att bygga, fota och skriva en fotografisk serie barnböcker (Trollihopp) för att väcka intresse för naturen hos mina barn och andra barn. Självklart är norrsken en stor del av det magiska i dessa böcker om små troll i vildmarken. Det krävs en del planering som småbarnsförälder att överhuvudtaget ta sig ut om nätterna och själva uppsättningen av troll och rekvisita på plats inför fotograferingen är ett kapitel för sig. I dessa fall är norrskensverige en ovärderlig hjälp för att planera när Trollihopp ska fotas tillsammans med norrskenet eller grönskimret som de kallar det 😉

Om dagarna jobbar jag som hjälpmedelstekniker och mina kollegor har med åren lärt sig att vissa morgnar efter en natt med norrsken så är deras kollega lite tröttare än vanligt 😉

Norrsken Sverige… Ni gör ett fantastiskt jobb för alla som vill uppleva och fota norrsken!

Magnus Emlén

Om bilden

Just denna bild i kalendern fotades nån mil utanför samhället en kall vinterkväll när hunden rastades. Ganska plötsligt visade norrskenet sig och jag plumsade ut i den djupa snön med kameran och lyckades föreviga den kvällen.

Än en gång fick jag tacka min finska lapphund Sisu för att han tvingat ut mig i vinterlandskapet. Han, de fotografiska barnböckerna och Norrsken Sverige är en stor del i att mina foton på norrsken blir till. Tack! Och tack till alla andra fotografer som inspirerar och förgyller sociala medier med fina foton.

Sociala medier

Vill du se mer av Magnus och hans bilder hittar du dem bland annat på dessa platser:

Facebook: www.facebook.com/magnusemlen
Instagram: www.instagram.com/magnusemlenphotography

Facebook: www.facebook.com/trollihopp
Instagram: www.instagram.com/trollihopp

 

OM NORRSKENSKALENDERN 2019

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige tillsammans med alla er nästan 60000 följare är något helt fantastiskt och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2019 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2019, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *