Johnny Hägglund

Johnny Hägglund – Norrskenskalendern 2019

Som nummer tio ut i vår serie om norrskensfotografer är Johnny Hägglund vars bild får pryda september månad i kalendern.

Har du inte köpt Norrskenskalender 2019 än finns den att beställa här!

 

Johnny Hägglund

På min fritid lägger jag ner mycket tid på att vara ute och fotografera. Jag gillar att vara ute i naturen, se runt i landskap och miljöer. Många ställen jag har varit till, är tack vare min kamera. Utan den hade jag mest troligt inte haft ens tanken på att åka ut och utforska. Jag började få intresse att även fota när mörkret infaller. Jag har sett norrsken många gånger, och ville gärna veta mera om detta fenomen.

Då sökte jag runt på olika hemsidor, vilket blev till slut att jag började följa Norrsken Sverige på Facebook. Och tack vare er har jag kunnat fånget många häftiga magiska norrskensnätter.

Mitt motto när jag är ute och fotografera är, ”Vad gör man inte för en bild”

Johnny Hägglund

Om bilden

Bilden som blev utvald hade jag planerat lite grann, dock inte på det stället. Jag visste att det fanns stor chans att det skulle bli en väldigt bra kväll.

Jag åkte till en badplats, väntade nästan en timme. Åkte där ifrån och tänkte först ge upp, men jag tog en liten omväg hem istället.

Efter ca: 30 min började jag se på himlen att norrskenet började röra på sig igen. Stannade till på en parkeringsplats efter vägen utanför Örnsköldsvik, och efter fem minuter exploderade himlen. Jag kollade runt i området för att hitta något bra i förgrunden, och där såg jag en björk bland tallarna. Gjorde klart kameran och stativet och började fota.

SOCIALA MEDIER:

Instagram: https://www.instagram.com/_johnny_h

 

OM NORRSKENSKALENDERN 2019

Norrskensgemenskapen som vi byggt upp på Norrsken Sverige tillsammans med alla er nästan 60000 följare är något helt fantastiskt och liknar inget annat vi kommit i kontakt med på internet. Antalet rapporter och bilder som vi bombarderas med när det rör på sig, är helt otroligt och vittnar om ett otroligt engagemang hos er där ute i landet.

Vi tycker att det är väldigt spännande att få reda på mer om personerna bakom alla bilder och att få höra deras historia om bilderna och om norrsken. Därför kör vi här igång en kortare reportageserie om fotograferna bakom bilderna i 2019 års version av Norrskenskalendern.

Har du inte redan köpt ett ex av Norrskenskalender 2019, så finns den att beställa här!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *